Gluten, insan vücuduna oldukça yararlı bir protein birleşimi olmaktadır. Birkaç farklı protein birleşiminden meydana gelen Gluten proteini çölyak hastaları için kullanılmaması gereken bir protein olmaktadır.
Çölyak hastalığı, Gluten proteinin içinde bulunan maddelere karşı dayanıksız olan bir hastalık olmaktadır.
Bu nedenle çölyak hastalığı bulunan kişiler Gluten içeren ekmeği sindirmekte zorlanmaktadırlar.
Glutensiz Gıdaların Tüketimi
Çölyak hastalarının özellikle dikkat etmesi gereken madde olan ise Gluten içeren gıdalar olmaktadır.
Gluten bulunmayan gıdalar tüketmeleri gerekmektedir. Özellikle Glutensiz ekmek tüketmeleri onlar için sağlıklı bir davranış olacaktır.
Glutensiz ekmeklerin tüketimi her insan için gerekmemektedir. Bunun nedeni ise Glutenin insan sağlığına yararlı maddeler içermesi olmaktadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder